Σαφείς αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, την «διαμάχη» για το οικόπεδο της ΚΕΔ με την δημοτική Αρχή του Ν. Ηρακλείου, άφησε ο Δήμαρχος Nέου Ηρακλείου, Σταύρος Γεωργόπουλος μέσω του dimarxe.gr news
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το οικόπεδο της ΚΕΔ ανήκει, διοικητικά, στους Δήμους Αμαρουσίου και Νέου Ηρακλείου, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια το εκμεταλλευόταν η εταιρεία ΑΚΤΩΡ. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Σ. Γεωργόπουλος, ο ομόλογός του στο Μαρούσι εκμεταλλευόταν την περιοχή εισπράττοντας μόνον εκείνος για λογαριασμό του Δήμου Αμαρουσίου δημοτικά τέλη που αναλογούσαν και στους δύο Δήμους!
Ακόμα, οι δύο άνδρες ήρθαν σε τηλεφωνική επικοινωνία, κατόπιν επιθυμίας του Δημάρχου Ν. Ηρακλείου, ώστε να τοποθετηθούν απορριμματοφόρα σε τμήμα του χώρου. Ο κ. Πατούλης, αν και δεν έφερε καμία αντίρρηση προφορικά, απέστειλε εξώδικο στον κ. Γεωργόπουλο μέσω του οποίου ζητούσε να απομακρυνθούν τα απορριμματοφόρα από το σημείο. Ακολούθησε μπαράζ εξωδίκων και πλέον ο Δήμαρχος Ηρακλείου, όπως δήλωσε στο dimarxe.gr news, είναι αποφασισμένος να καταθέσει αγωγή εναντίον του κ. Πατούλη ώστε να διαφυλάξει τα συμφέροντα της περιοχής του.
Αξίζει να υπογραμμιστεί πως η εταιρεία ΑΚΤΩΡ έπρεπε να είχε εγκαταλείψει το οικόπεδο από τη στιγμή που τελείωσαν τα έργα της Αττικής Οδού, ως είχε συμφωνηθεί. Εν ολίγοις, η υποβάθμιση του χώρου συνεχιζόταν. Αυτό δεν ενόχλησε τον κ. Πατούλη. Τον ενόχλησε που ο Δήμος Ν. Ηρακλείου μετέφερε τα απορριμματοφόρα που στο κάτω-κάτω έχει διοικητική αρμοδιότητα.
Ο Σταύρος Γεωργόπουλος υποστηρίζει πως είχε λάβει τηλεφωνικό «ok» από τον ομόλογό του στο Μαρούσι, πριν εισέλθουν τα απορριμματοφόρα στο χώρο. Γι’αυτό ο ισχυρός άνδρας του Ν. Ηρακλείου έμεινε έκπληκτος από το πρώτο εξώδικο του Γ. Πατούλη. Σημειώνεται δε, πως ο Δήμαρχος Αμαρουσίου πρωτοπόρησε στα χρονικά της Αυτοδιοίκησης μιας και δεν έχει καταγραφεί άλλο εξώδικο μεταξύ συναδέλφων.
Ακόμα, στο dimarxe.gr news, ο Σταύρος Γεωργόπουλος τόνισε: «Δεν έχω άλλη διέξοδο για να προστατέψω τα συμφέροντα των δημοτών μου από το να καταθέσω αγωγή γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να κατηγορηθώ για διαφυγόντα κέρδη. Ο Δήμος Αμαρουσίου επί δέκα χρόνια εισέπραττε δημοτικά τέλη από μία περιοχή που δεν του ανήκε εξ’ολοκλήρου διοικητικά».
Εξαιρετικό ενδιαφέρον εντοπίζεται στο σημείο όπου ο Δήμαρχος Ν. Ηρακλείου τονίζει πως είχε ενημερώσει τον κ. Πατούλη «χωρίς να υπάρχει πρόβλημα»: «Βρέθηκα προ τετελεσμένων γεγονότων. Με τον κ. Πατούλη είχα επικοινωνήσει χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Πέντε μήνες προ των εκλογών αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα χωρίς να έρθει σε επαφή με το Δήμο Ηρακλείου».
Άξιο λόγου είναι το γεγονός πως ο κ. Γεωργόπουλος υποστηρίζει πως ο κ. Πατούλης συμπεριφερόταν ως άλλος «Καίσαρας» του οικοπέδου της ΚΕΔ. Σε ένα οικόπεδο που έχει διοικητικές αρμοδιότητες και ο Δήμος Ηρακλείου!
Επιπροσθέτως, κατέστησε σαφές πως είχε όλη την καλή διάθεση να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή αλλά δεν βρήκε αντίκρισμα. Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση του κυκλοφοριακού ζητήματος, όπου σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο: «Ο κ. Πατούλης αντί να κουβεντίασει με το Δήμαρχο Ηρακλείου και το Δήμαρχο Πεύκης, συζητούσε μόνο με τον Δήμαρχο Πεύκης σε θέματα που αφορούσαν το Δήμο Ηρακλείου».  Εν συνεχεία αποφάσισε να κινήσει τα νήματα ώστε να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα των δημοτών του, ως νόμος ορίζει: «Πρέπει να πρυτανεύσει η Δικαιοσύνη. Είμαι υποχρεωμένος να περιφρουρήσω τα συμφέροντα του Δήμου μου», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όπως υποστήριξε, προτιμά τον δρόμο της «αθόρυβης» δουλειάς χωρίς περιττές τυμπανοκρουσίες εν αντιθέσει με τον ομόλογό του που επιστρατεύει φωτογράφους σε κάθε του κίνηση.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Όταν του ζήτησα να έρθει ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, ο ομόλογός του στο Μαρούσι και οι δύο μας, έφερνε μαζί του και δύο-τρεις φωτογράφους! Παρά το γεγονός πως έχω σχολή φωτογραφίας, αυτές τις μεθόδους τις απέφευγα και τις αποφεύγω. Το θέμα είναι να κουβεντιάσουμε μεταξύ μας. Όχι να κάνουμε εντυπώσεις. Από την ώρα που η επικοινωνιακή πολιτική μπήκε μπροστά από την ουσία των πραγμάτων, χάθηκε η πολιτική».

Εν τέλει, επανερχόμενος στο θέμα του οικοπέδου της ΚΕΔ συμπλήρωσε: «Ο Γιώργος Πατούλης προσπάθησε να δημιουργήσει αντιπαλότητα μεταξύ των πολιτών Αμαρουσίου και Ν. Ηρακλείου. Αυτό είναι ακατανόητο και απαράδεκτο».

Ολόκληρη η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του Δημάρχου Ν. Ηρακλείου στο dimarxe.gr news

Advertisements