Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου χαρακτηρίστηκε από την πλήρη απαξίωση των θεσμών.
Ο δήμαρχος και οι συν αυτώ διοικούντες;;; μέσα από μια σειρά δεκατεσσάρων θεμάτων στην ημερήσια διάταξη προσπάθησαν να κάνουν την κίνηση ματ με τους εργαζόμενους.
Άφησαν τους εκπρόσωπους των εργαζομένων, τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας, αλλά και τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Πρωτούλη να τοποθετηθούν επί του πιθανού και διαφενόμενου, από τις εισηγήσεις, χαρακτηρισμού μερίδας εργαζομένων της ΔΕΑΔΑ ως πλεονάζοντες.
Κατόπιν ακολούθησε μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία που τέντωσε τα νεύρα των παρισταμένων εργαζομένων, μέχρι επιτέλους ο δήμαρχος, που εν τω μεταξύ είχε μιλήσει επί παντός ασχέτου θέματος, ως άλλος από μηχανής θεός να δώσει την λύση.
Κανένας δεν θα φύγει, όλοι θα παραμείνουν, εκτός από τρεις που ζήτησαν να μετακινηθούν, είπε, για να συνεχίσει επιπλήττοντας τους εργαζόμενους ότι δεν τον χειροκρότησαν.
Κλαπ, κλαπ, κλαπ, ακλολούθησε ηχηρό το χειροκρότημα και περιχαρής ο δήμαρχος που βούλωσε έστω και με αρκετή δόση σασπένς, την «τρύπα» βγήκε στο φουαγιέ (αμίμητε Μαραγκάκη) και αγκαλιαζόταν με εργαζόμενους και συνδικαλιστές.
Για ακόμη μια φορά ΚΡΙΜΑ σε αυτούς που αποδέχθηκαν για τον εαυτό τους το ρόλο του θεσμικού κομπάρσου…

Advertisements